Europaskolan Rogge har startat läsåret med School’s in

Nu är vi i gång med höstterminen på Europaskolan Rogge. Överallt fanns både förväntan och glädje, när nya och gamla vänner möttes under School’s in.

Tisdagen den 22 augusti var det skolstart för Europaskolan Rogge. Tidigt på morgonen samlades årskurs 4 och 6 utanför skolan, de yngsta lite spända men förväntansfulla såsom det ska vara. Sedan anlände även de äldre eleverna och terminen kunde börja.

På skolgården blev det aktiviteter och mingel under School’s in, enligt skolans tradition. Avgångseleverna, som gjort entré under pampig musik, fick ett eget VIP-tält där de bjöds på cider och chips. För de yngre eleverna stod saft och popcorn på menyn. Den nya musikläraren Robin Eriksson presenterade sig också och ledde därefter sången med lärarna.

Alla samlades sedan i matsalen, där rektor hälsade välkommen. Därefter bar det av till respektive klassrum, för mer information under trevliga former.

På onsdagen var det dags för den årliga Roggedagen på Vasavallen. Här fick eleverna göra olika samarbetsövningar, indelade i grupper från årskurs 4 till 9. Det var en fantastisk dag med strålande sol! Vi i personalen blir lika glada varje år över att se hur eleverna samarbetar över klassgränserna
– en dag när Roggeandan står i centrum.

Varmt välkomna allihop! Vi ser fram emot ett spännande och roligt läsår tillsammans.

Foton: P-O Rosén.