IT och datorer

Ipads, intranät och den senaste tekniken

På Europaskolan Rogge satsar vi på att ha bra utrustning och den senaste tekniken. Här finns trådlöst nätverk och bildkanoner i varje klassrum. Alla lärare har även bärbara datorer och surfplattor. Som elev får du använda Ipad i undervisningssyfte.

SchoolSoft – vårt eget intranät

Nu är det slut på hemmeddelanden i ryggsäcken, papper som både riskerar att försvinna och bli bortglömda. Europaskolan Rogge använder SchoolSoft, ett administrativt system som är helt internetbaserat.

Allt du behöver veta

På SchoolSoft finns allt du behöver veta, både som elev och vårdnadshavare. Här finns lektionsplaneringar, sammanfattningar, scheman, läxor och resultat. Frånvaro rapporteras också dagligen på ett tydligt sätt. Varje elev och vårdnadshavare har egna sidor, som är skyddade med lösenord. Är det något du som elev har gjort extra bra? Eller är det något du behöver träna mer på? På SchoolSoft får du
veta det direkt, på din egen sida. Det som inte står på SchoolSoft ”finns inte”!

Egen Ipad från årskurs 4

På Europaskolan Rogge får du en egen Ipad, från och med årskurs 4. Den använder du både i skolan och för hemuppgifter.

Kontakt

IT-teknikerna finns tillgängliga på gymnasiet Europaskolan Strängnäs (vår systerskola), i Arteshuset.

Johan Eklund
Mobil: 076-767 50 98