Minnesvärd skolavslutning för Europaskolan Rogge

Nu har vi sommarlov på Europaskolan Rogge! Fredagen den 15 juni var det dags för vår traditionella avslutning i Strängnäs domkyrka. Det blev en både stämningsfull och vacker högtid med mycket känslor.

Inför Europaskolan Rogges skolavslutning blev det nästan trångt på kyrkbacken när alla samlades: elever, anhöriga och personal. Så tog vi plats i domkyrkan, för skolans traditionsenliga avslutning.

På programmet stod, som alltid, vacker sång och musik framförd av våra duktiga elever. Sommarkänslan infann sig direkt när tonerna av Den blomstertid nu kommer fyllde katedralen.

Sedan fick vi lyssna till flera tänkvärda tal och dikter. Prästen Julia Bjerleus inledde, för att följas av rektor Marcus Lindvall, ordförande Johan H Larson och flera elever.

För niornas avslutningstal stod Sara Ankarling i 9A, som summerade sin skoltid på ett mycket minnesvärt sätt. Vi önskar er all lycka inför framtiden, när ni nu lämnar oss för att gå vidare i livet!

Som tidigare år delades det också ut ämnespremier och stipendier till de elever som särskilt utmärkt sig under läsåret – hela 25 stycken.

Varmt tack allihop! Vi önskar er en riktigt skön och avkopplande sommar.