Stor kreativitet i Europaskolan Rogges eget Draknäste

Vecka 13 gick helt i entreprenöriell anda på Europaskolan Rogge. Då fick eleverna i årskurs 8 starta fiktiva företag i skolans eget Draknäste, med fantastiskt resultat.

Under hela veckan har Europaskolan Rogges åttor tagit fram affärsidéer och tillverkat prototyper. Slutligen var det dags att presentera de fiktiva företagen och produkterna i skolans eget Draknäste. Där väntade både nyfikna klasskamrater och lärare – ”Drakarna”.

Europaskolan Rogges elever visade imponerande kreativitet och samarbets­förmåga, med suveräna presentationer. Därmed blev det svårt för Drakarna att utse en vinnare. Men så småningom enades de om årets pristagare.

Första pris gick till företaget Fast Snack, som bestod av medlemmarna Sara Ankarling, Lovisa Pettersson, Charlotte Noréen och Alexandra Paus i 8A. Vinnarna hade tagit fram en nyttig snackspåse, med enbart hemgjorda och ekologiska produkter.

Stort grattis till vinnarna och varmt tack till alla för en inspirerande dag. Vi vill också tacka Burges Blommor som bistod med fina vinnarbuketter.