Lärare i svenska/engelska för årskurs 4–9

Vill du vara med och växa med oss på
Europaskolan Rogge?

Europaskolan Rogge är en fristående grundskola i Strängnäs, för årskurs 4 till 9. Vi ägs av en ideell stiftelse och har fokus på kunskap, studiero, trygghet och gemenskap. Hos oss blir eleverna väl förberedda för gymnasiet, samtidigt som de lär med både hjärta och hjärna.

Just nu är Europaskolan Rogge inne i en spännande tillväxtfas! Skolan som startade år 2008 med årskurs 6–9, utökades till årskurs 4–9 år 2013. I dag har vi cirka 400 elever – och vi fortsätter att växa. Senast år 2020 kommer skolan att ha cirka 500 elever.

Är du en ambitiös lärare som vill växa tillsammans med oss? Se hit!

Om dig

Vi söker dig som brinner för att undervisa i ämnena svenska och engelska. Du är bra på att på att hjälpa fram elever med utmaningar, men också på att stimulera elever som har lätt för sig och är studiemotiverade.

Du tycker om att samarbeta, och vill arbeta både nära kollegorna i det egna arbetslaget och med annan personal på skolan. Dessutom har du ett eget driv, och du fokuserar på lösningar i stället för på problem.

I klassrummet är du trygg i din roll som ledare. Under din lektioner får eleverna arbetsro, samtidigt som du kan ta tillvara deras nyfikenhet.

Din profil – utbildning och kompetenser

Vi söker i första hand dig som är behörig lärare, med lärarexamen och lärarlegitimation enligt skollagens krav. Alternativt har du genomgått lärarutbildningen eller annan adekvat utbildning för att undervisa. Du är också van att arbeta med IT i undervisningen samt att arbeta i arbetslag.

Krav
Eftergymnasial utbildning, två år eller längre
Pedagogik och lärarutbildning

Kompetenser
Lärarexamen
Lärarlegitimation

Du är extra intressant för tjänsten om du utöver svenska och engelska också kan tänka dig att undervisa årskurs 4 i bild.

Om oss

Europaskolan ägs av den ideella Stiftelsen Europaskolan och drivs i form av ett aktiebolag, utan krav på avkastning. Stiftelsen är även politiskt och religiöst oberoende. Allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten, för att utveckla undervisningen och skolan.

Stiftelsen Europaskolan har lång erfarenhet av att driva friskolor. I Strängnäs finns gymnasiet Europaskolan Strängnäs sedan 1994 och grundskolan Europaskolan Rogge sedan 2008. I Malmköping startade grundskolan Europaskolan Malmköping år 2015. Gymnasiet var först i Sverige med att tillämpa Kunskapsrörelsens idéer, med kunskap och kvalitet i fokus. Europaskolan bedriver också flera av landets få spetsutbildningar, både på högstadie- och gymnasienivå.

Värdegrund

Europaskolan bygger på en humanistisk, vetenskaplig grund, där vi vill utveckla varje elev till en harmonisk och ansvarstagande individ. Här ska eleven bli väl förberedd för nästa steg, som en bra start i livet.

På Europaskolan sätter vi kunskapen i centrum, med engagerade lärare, ordning och reda, trygghet och gemenskap som förutsättningar för lärande. Elevtrivseln är här en viktig del av vår värdegrund liksom att ha höga förväntningar på våra elever. Genom att ge, ta och fordra ansvar, skapar vi tillsammans resultat med tydliga mål för vårt arbete.

Vi vill måna om allas lika värde, där varje elev ska bli sedd, med omtanke, förtroende och respekt. Då ser vi resultat direkt i klassrummet, där var och en får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt.

Vi har höga ambitioner och krav i fråga om kvalitet och utveckling, med ständig strävan efter pedagogisk förnyelse i en digital miljö.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100 %. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Sök jobbet senast den 31 mars 2019

Skicka din ansökan via e-post till marcus.lindvall@europaskolan.se med kopia till ansokan.rogge@europaskolan.se. Ange referens 190331.

Vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi anställer löpande under processen.

Marcus Lindvall, rektor
E-post: marcus.lindvall@europaskolan.se